Uusvanha almalainen arvostaa työyhteisöään

Projekti-insinööri Petri Myllymäki teki paluun ALMAn pariin vietettyään välillä vuosia muualla. Tuttu mukava porukka ja monipuolinen ohjelmisto vetivät puoleensa.

Petri Myllymäen työura alkoi yli pari vuosikymmentä sitten, kun hän automaatiotekniikan insinööriksi valmistuttuaan päätyi ALMA-ohjelmiston perusteita esittelevälle kurssille. Moni 1990-luvun lopun kurssilla ollut henkilö päätyi töihin ALMAa silloin suunnitelleeseen AIM Automation and Instrumentation Management Oy:öön, eli nykyiseen Vitec ALMA Oy:öön. Niin kävi myös Myllymäelle. Välillä tie vei muualle, mutta paluu takaisin tapahtui syyskuussa 2022.

Tänne oli helppo palata vuosien muualla työskentelyn jälkeen. Ohjelmisto ja sen ominaisuudet, käytettävyys sekä monet toiminnallisuudet ovat luonnollisesti kehittyneet valtavasti näiden vuosien varrella. Olin kuitenkin eri työnantajien parissa työskennellessäni hyödyntänyt ALMAa säännöllisen epäsäännöllisesti, joten tuntuma ohjelmistoon oli säilynyt. Kun Kokkolan toimistossa oli edelleen töissä useita tuttuja kavereita, tuntui tänne palaaminen paluulta kotoisiin ja tuttuihin ympyröihin.

Myllymäki työskentelee Kokkolan toimistolla ohjelmiston käyttöönottopuolen toimitustiimissä seitsemän muun ihmisen kanssa. Toimistopäivien lisäksi myös etätyöt ovat Vitec ALMAlla edelleen mahdollisia, joten niitäkin on Myllymäen työviikkoihin mahtunut. 

"Kun työurani alkoi aikoinaan täältä ALMAn parista, niin ehkä sitä jää vielä joskus eläkkeellekin täältä", pohdiskelee Myllymäki hymyillen.

Vitec ALMAssa ymmärretään työntekijöiden arvo

Myllymäen edellinen työnantaja otti hiljattain käyttöön ALMAn, ja Myllymäki oli aktiivisesti mukana sen käyttöönotossa. Nyt hän jatkaa samojen asioiden ja ihmisten parissa, mutta ostajan sijaan palvelun tuottajan näkökulmasta. Yksittäisen suuren asiakasprojektin lisäksi Myllymäki on päässyt mukaan myös muutamaan muuhun Vitec ALMAn kiinnostavaan projektiin.

"Tukea saa kaikilta muilta almalaisilta todella helposti, jos jokin uusi asia alkaa ihmetyttämään. Täytyy kehua, että Vitec ALMA on oikeasti yritys, jossa on ymmärretty, että sen tärkeä pääoma ovat tyytyväiset työntekijät. Se näkyy kaikessa toiminnassamme", toteaa Myllymäki.

Musiikkia ja Elvis-kissan palvelemista

Myllymäki on musiikkimiehiä. Itse hän ei soita mitään soitinta, mutta äänentoistolaitteet ovat kotona viimeisen päälle. Myllymäki on muun muassa rakentanut laitteistonsa kaiuttimet itse.

Myllymäki on jo vaari, eli lapsenlapsiakin löytyy. Kotonaan hän toimii vaimonsa kanssa myös Elvis-kissan huoltajana.

"Elvis on tyypillinen jo hiukan vanhempi kotikissa, joka lähinnä nukkuu ja syö hyvin. Mutta itsetunto on kunnossa, eli hän luulee kissamaiseen tapaan itsestään jatkuvasti hiukan liikaa", naureskelee Myllymäki.

Teksti: Kai Tarkka
Kuva: Petri Myllymäki