Päivätyön ohessa palvelukehittäjäksi ja insinööriksi 

Päivätyön ohessa voi opiskella esimerkiksi palvelukehittäjäksi ja insinööriksi. Vitec ALMA tukee omalta osaltaan tukitiimissä aloittaneen Santtu Suonvieren opintoja.

Matkapuhelinoperaattorin ja hyvinvointialueen tukipalveluissa aikaisemmin työskennellyt sekä digitaalisia palveluja kehittänyt Santtu Suonvieri aloitti työnsä Vitec ALMAn tukitiimissä kesäkuussa 2023. Keväällä julkaistu työpaikkailmoitus oli kuin hänelle räätälöity, joten Suonvieri laittoi oman hakemuksensa sisään. Se kannatti.

 

Minulta jäivät nuorempana insinöörin opinnot kesken ja lisäksi tulin aloittaneeksi jo viime vuoden puolella digitaalisten palveluiden kehittäjän erikoisammattitutkinnon opiskelun. Nyt pääsen Vitec ALMAssa opiskelemaan erikoisammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksena. Insinööriopintoja suoritan ensi vuodesta alkaen iltaisin omalla ajallani.
Santtu Suonvieri

 

Erikoisammattitutkintotodistus on hänen kädessään näillä näkymin jo vuoden 2024 alkupuolella ja insinöörin paperitkin seuraavan parin vuoden sisällä.

ALMAn monipuolisuus yllätti

Suonvieri oli tutustunut ALMA-ohjelmistoon - ”tosin vain hyvin pintapuolisesti” - jo edellisen työnantajansa palveluksessa. 

”Ohjelmiston monipuolisuus on yllättänyt minut. Joka päivä oppii uutta. Vastaan päivittäin asiakkaidemme erilaisiin kysymyksiin ja tukipyyntöihin. Sitä kautta ALMAn monet ominaisuudet ja mahdollisuudet tulevat myös minulle päivä päivältä paremmin tutuiksi”, jatkaa Suonvieri.

Asiakkaiden tukipyynnöt kerralla kuntoon

Tukipalveluissa on tärkeää saada asiakkaan tukipyyntö kerralla selvitettyä. Asiakas ei saa jäädä miettimään, että hoituukohan asia kuntoon vai ei. Kun pyyntö on selvitetty, lähtee asiakkaalle selkeä vastaus ja selvitys niin nopeasti kuin mahdollista. Useimmiten kanavana on sähköposti, mutta myös puhelin ja Teams ovat tukitiimin ahkerassa käytössä.

”Meillä on kuuden hengen tukitiimi, joka otti minut erittäin hyvin vastaan. Aivan alusta alkaen on tuntunut, että olen tärkeä osa tiimiä. Perehdytys on ollut perusteellista ja se jatkuu osittain edelleen. Kun kysymyksiä ja haasteita on tullut eteen, niin niistä on ollut helppoa kysyä työkavereilta. Vastauksen on saanut aina ja nopeasti”, kertoo Suonvieri.

”Penan” kanssa lenkille

Istumatyön vastapainona Suonvieri lenkkeilee ja käy säännöllisesti viikoittain kuntosalilla. Pääosa työpäivistä kuluu kotitoimistolla, mutta säännöllisesti myös Vitec ALMAn Kokkolan päätoimipaikassa. Suonvierin perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi alakouluikäistä tytärtä.

 

Suomenlapinkoiramme Penan kanssa tulee käytyä lenkillä aamuin illoin. Se on hyvää hyötyliikuntaa ja vaihtelua koneen ääressä istumiselle.
Santtu Suonvieri