Toiminnanohjausjärjestelmä elintarvikealalle

Elintarvikkeiden valmistuksessa on ensiarvoisen tärkeää, että viranomaisten vaatimuksia noudatetaan tiukasti ja tinkimättömästi. Erityishuomiota vaativat hygieniamääräykset. Tämän vuoksi tuotantolaitteistojen jatkuva kunnossapito sekä tuotannon korkean laadun varmistaminen ovat elintarvikealalla välttämättömyyksiä. ALMA toiminnanohjausjärjestelmä on toimiva ja keskitetty ratkaisu elintarvikealan tiedonhallintaan.

Elintarvikealan tuotantolaitteiston jatkuva kunnossapito, tuotannon korkean laadun varmistaminen ja viranomaismääräysten kuten hygieniamääräysten äärimmäisen tarkka noudattaminen ovat elintarvikealan elinehto. Kaikista elintarvikealan tuotannonvaiheista ja tarkastuksista on tehtävä aina selkeät kirjaukset. Tuotantoa ja prosesseja on valvottava järjestelmällisesti omavalvonnan sekä ulkopuolisten tekemien auditointien kautta. Näistä syistä johtuen tiedon- ja dokumentaationhallinnan on oltava kunnossa elintarvikealalla.

Voit tehdä kaikki elintarvikealalle olennaiset tiedonhallinnan toimenpiteet ALMAn avulla keskitetysti yhdessä tuotannonohjausjärjestelmässä. Samalla järjestelmällä voidaan hallita yhtä hyvin yhden kuin useammankin tuotantolaitoksen toimintaa.

ALMAn avulla onnistuu elintarvikealan:

  • Tuotanto-omaisuuden tiedonhallinta
  • Kaikki tarvittava dokumentaatio
  • Tuotannon, kunnossapidon ja tarkastusten tapahtumat ja kirjaukset

Helpota elintarvikeyrityksesi valvontaa keskitetyllä tiedonhallinnalla


Elintarvikeala on varmasti yksi valvotuimmista ja säädellyimmistä toimialoista maassamme. Suomessa Ruokavirasto edistää ja valvoo elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia.

Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Elintarvikealaan kuuluu muun muassa leipomoala, liha-ala ja meijeriala sekä lisäksi yleinen elintarvikeala. Tänä päivänä elintarviketeollisuus on jatkuvasti uudistuva ja kehittyvä teollisuudenala, jossa tuotanto on hyvin pitkälti automatisoitua.

Jatkuva kehitys ja automatisaatio sekä haastaa että helpottaa tuotannon valvontaa. Ratkaise elintarvikealan tiedonhallinta ALMA toiminnanohjausjärjestelmän avulla.

 

Ota yhteyttä!

Jos haluat tutustua tarkemmin ALMA®-toiminnanohjausjärjestelmään, kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Katso yhteystiedot