Juho Ojanperä halusi harjoittelijaksi Vitec ALMAlle – työmatkan pituuskaan ei haittaa

Juho Ojanperän haaveena on työskennellä tulevaisuudessa sovelluskehittäjänä. Monimuoto-opiskeluna tietojenkäsittelyä opiskelevan miehen seuraavat 5 kuukautta kuluvat käytännön harjoittelussa ALMAn parissa. Sen jälkeen lähempänä voi olla myös toiveiden työpaikka.

Juho Ojanperä opiskelee tietojenkäsittelyä Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Opiskelu tehdään monimuoto-opiskeluna eli se toteutetaan täysin verkossa. Ojanperällä alkoi juuri kolmas opintovuosi. Siihen kuuluu tärkeänä osana työharjoittelu, joka on odotettu osuus.

”Harjoittelua kun ei voi tehdä etänä ja verkon yli, vaan pääsee aidosti tekemään sitä, mitä on teoriassa opiskellut”, hän iloitsee.

Ojanperän viisikuinen työharjoittelujakso alkoi marraskuun alussa. Joka aamu hän ajaa kotoa Lapualta Kokkolaan ALMAn konttorille. Matka yhteen suuntaa on yli 120 kilometriä.

”Onhan se toki pitkä matka ajaa, mutta kuuntelen autossa musiikkia tai podcasteja. Toisinaan vain ajan hiljaisuuden vallitessa ja otan niin sanotusti omaa aikaa”, uusperhearkea lapsiperheessä elävä mies virnistää.

Aivopähkinät ja ongelmanratkaisu innostavat

Harjoittelupaikka Vitec ALMAlla on Ojanperälle tärkeä etappi eteenpäin IT-alan työuralla. Koulutukseltaan hän on jo puuseppä ja tehnyt myös kaupan alalla töitä useamman vuoden.

”Aina olen kuitenkin harrastanut koodausta – vähemmän tai enemmän elämäntilanteesta riippuen. Olen tykännyt aivopähkinöistä jo pienestä pitäen ja ongelmanratkaisu on itselleni mielekästä. Ohjelmointi on ongelmanratkaisua ja loogista päättelyä, joten ala tuntuu omalta”, hän kertoo.

Vitec ALMAlle Ojanperä laittoi avoimen hakemuksen yrityksen rekrytointikanavia pitkin:

”Olin jo aiemmin nähnyt ALMAn rekrytointi-ilmoituksen tämän puolen tehtävään ja siinä kerrotut asiat osuivat itselleni. Ajattelin, että täältä löytyisi eniten kiinnostavaa työtä ja oppikokemusta. Myös yritys teki vaikutuksen."

ALMA taipuu moneen, harjoittelija ihastelee

Ojanperä on harjoittelukuukausinaan Toni Penttilän vetämän tuotekehitystiimin jäsen. Muut tiimiläiset opastavat tarvittaessa ja Ojanperän henkilökohtainen ohjaaja on hiljattain itsekin taloon tullut Linus Bernas.

”Projektipäällikkönä Bernas jakaa tehtäviä meille muille, ja nyt siis myös minulle. Toivon pääseväni tekemään kattavasti kaikkea sitä, mitä ALMAn loppukäyttäjänäkymässä asiakkaalle vaaditaan. Fronttipuoli kiinnostaa minua erityisesti. Tällä hetkellä tutustun luonnollisesti vielä järjestelmään ja mitä kaikkea sillä voi tehdä ja miten se toimii. Olen vaikuttunut, miten kattava ALMA on ja kuinka hyvin se taipuu erilaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin”, hän ihastelee.

Entä harjoittelun jälkeen?

”Sillä asenteella täällä ollaan, että olisin uusi almalainen. Yritys tuntuu jo nyt huipputyöpaikalta ja ala on se, mikä kiinnostaa. Työkaverit ovat upeita ammattilaisia ja opettelen innolla talon tavoille. Opinnot saatan tietenkin loppuun. Jäljellä on opinnäytetyö ja pari kurssia.”

Teksti: Tia Härkönen