Etätyötä Vitec ALMAlle Lapuan lakeuksilta

Etätyötä tekevät nyt lähes kaikki, joilla on siihen mahdollisuus. Laadukas ohjelmistokehitys vaatii kotitoimistoltakin paljon. Ainakin hyvän tuolin ja pöydän sekä riittävästi valaistusta. Arto Latvalan kotitoimisto löytyy Lapualta.

Projektipäällikkö Arto Latvala aloitti Vitec ALMAlla vuoden 2021 alussa. Uutta asiaa ja omaksuttavaa on tullut parissa kuukaudessa paljon. Toisaalta myös tukea on Arto saanut. Sekä etänä että kasvokkain.

- Työmatka kotoani Lapualta Vitec ALMAn Kokkolan toimistoon on noin 120 kilometriä suuntaansa. En ollut työskennellyt etänä aiakaisemmin, mutta nyt ymmärrän myös sen hyvät puolet. Autossa istuminen on vähentynyt selvästi. Kasvokkain tapahtuvia asiakaspalavereita ja työkavereiden kohtaamisia tietysti kaipaan, mutta yllättävän hyvin kanssakäyminen onnistuu Teamsinkin kautta, kertoo Latvala kotitoimistoltaan.

Sähkömiehestä ohjelmistoasiantuntijaksi

Alunperin sähköinsinööriksi valmistunut ja sähkömiehenäkin työskennellyt Latvala on koulutukseltaan sähköinsinööri. Hän on työskennellyt runsaat seitsemän vuotta suurteollisuuden sekä sitä palvelevien yhtiöiden palveluksessa. Näitä ovat mm. Cabb Chemicals sekä Maintpartner.

Tänä aikana Latvalalle on kertynyt laajasti työkokemusta teollisuuden kunnossapidosta, suunnittelusta ja projekteista. Samalla ovat tutuiksi tulleet sekä ALMA-järjestelmä että moni muu kunnossapidon tietojärjestelmä ja niiden hyödyntäminen asiakasympäristöissä. Tämä kokemus antaa Latvalalle hyvän pohjan ja näkemyksen uuteen työtehtävään, jossa toteutetaan ja kehitetään ratkaisuja Vitec ALMAn asiakaskunnalle.

Asiakkaiden lisäksi Latvala on paljon tekemisissä Vitec ALMAn tuotekehitystiimin kanssa. Vaikka ALMAssa on toiminnallisuuksia jo nyt paljon, tarvitaan niitä jatkuvasti myös lisää.

Kotitoimisto kuntoon ja grilli kuumaksi

Etätyön alussa Latvala huomasi, että hänen oma kotitoimistonsa ei ollut aivan valmis pidempään työskentelyyn. Itsestäänselviä toimivan työpisteen välttämättömyyksiä ovat hyvä tuoli ja pöytä.

- Itse huomasin myös nopeasti, että työpisteen valaistus on hyvin tärkeä asia. Siihen kannattaa panostaa, huomauttaa Latvala.

Ohjelmistojen kehittämisen vastapainona Latvala viihtyy metsässä ja grillin ääressä. Projektipäällikkö nauttii vapaalla luonnossa liikkumisesta ja keräilee kotitarpeiksi etenkin marjoja ja sieniä.

- Auttelen myös vanhempiani heidän maatilallaan mahdollisuuksien mukaan, kun vain omilta töiltäni kerkeän.