Työhyvinvointi ja asiakaskokemus kulkevat yhtä matkaa

Työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työ ja sen mielekkyys, terveys, turvallisuus ja hyvinvointi. Työhyvinvointia lisäävät niin hyvä ja motivoiva johtaminen kuin työyhteisön ilmapiiri ja työntekijöiden ammattitaito. Meillä Vitec ALMA:lla yhtälö toimii, kirjoittaa yrityksen talousasioista vastaava Tanja Latomaa.

Vitec ALMAlla on yhdessä johdon ja koko henkilöstön voimin panostettu viime vuosina vahvasti niin tarjoamiemme palveluiden kuin sisäisten prosessien kehittämiseen. Vahva johtotähti tekemisessämme on asiakaskokemus, joka on myös yksi strateginen painopisteemme. Se näkyy niin ALMA-järjestelmän käytettävyydessä kuin palveluorganisaatiomme toiminnassa.

Yhtään vähemmälle ei ole jäänyt myöskään henkilöstömme. Yrityksen kasvun myötä on ollut olennaista miettiä työyhteisömme ja ihmistemme jaksamista, kyvykkyyksiä ja työn sisältöjä. Organisaatiomuutoksen myötä tekemisemme ja roolimme ovat selkiintyneet.

Korona opetti ja avasi silmät työyhteisön tärkeydelle

On tärkeää, että porukka puhaltaa yhteen hiileen ja voimme vaihtaa kokemuksia sekä näkemyksiä siitä, missä yrityksessä mennään. Korona-aikana kohtaamiset siirtyivät verkkoon. Alussa jouduimme opettelemaan uutta normaalia, mutta ”vakituinen etätyö” opetti meistä monelle varmasti paljon itsestä ja toi yhtä lailla uusia tekemisen tapoja työyhteisöömme. Tietotyössä paikalla ei tietysti ole niin suurta merkitystä, mutta työyhteisön hengen ylläpitämisessä kasvotusten näkeminen, yhteiset kahvihetket ja kuulumisten vaihto työpäivän lomassa tuovat oman merkityksensä. Tunnustan, että olen kaivannut niitä.

Annan myös vilpittömät kehut kollegoille. Meillä on todella ammattitaitoista, ahkeraa ja innostunutta porukkaa. Kaikki tekevät oman hommansa ja usein vähän enemmänkin. Jos pyytää apua, kollegat vastaavat ja auttavat. Uskon, että tämä näkyy myös asiakkaille ammattitaitona ja asenteena.

Meillä on työyhteisössämme todella pitkän linjan almalaisia ja toisaalta aivan uusia tulokkaita. Korona-aikanakin taloon on tullut useampia uusia ihmisiä. Ilmeisen hyvin heidät on tiimeissään otettu vastaan ja perehdytetty hommiin, sillä siirtyessämme taas pikkuhiljaa enemmän toimistolle, tulee vastaan iloisia hymynaamoja.

Työhyvinvoinnin yksi tärkeä osa-alue on vapaa-aika

Etätöissä työaika ja vapaa-aika voivat helposti mennä sekaisin. Itselläni tämän haasteen minimoi harrastukseni. Kotoa löytyy yksi koira, kaksi kissaa ja tallista useampi hevonen.

Meillä Vitec ALMAlla puhutaan paljon arvoista, ja niihin kuuluvat muun muassa luottamus ja avoimuus. Kun kollegani kysyvät minulta ”mitä hepoille kuuluu”, se hymyilyttää. Minusta on ihanaa, että he ovat kiinnostuneita ammattiosaamiseni lisäksi myös minusta ja harrastuksestani. 

Usein lähtiessäni Helmi-tamman kanssa raveihin saan tsemppitoivotuksia useammalta. Olenkin miettinyt, että kun voimme taas pitää seuraavan Tyky-päivän, vien heidät raveihin. Kaikki ovat myös sanoneet: ”Onpa kiva – mennään!”

 

Tanja Latomaa
Kirjoittaja on Vite ALMA Oy:n talouspäällikkö