Näin työharjoittelu vaihtui sujuvasti kesätyöksi

ALMA on monipuolinen ohjelmisto, joka muokkautuu moneen eri käyttöön ja tarkoitukseen. Helmikuusta 2022 lähtien sitä on ollut kehittämässä Casper Frilund.

Syntyperäinen kokkolalainen Casper Frilund aloitti Vitec ALMAn Kokkolan toimipisteessä työharjoittelijana helmikuussa 2022. Hän oli ehtinyt käydä sitä ennen Oulussa opiskelemassa tieto- ja viestintäteknologiaa, mutta päätti palata takaisin Kokkolaan päättämään opintonsa. Frilund vietti opiskelujensa aikana myös kuusi kuukautta opiskelijavaihdossa Hollannissa Enscheden kaupungissa.

Työharjoittelu sujui alusta alkaen hyvin, ja pääsin jatkamaan töitä Vitec ALMAn kesätyöntekijänä. Työkaverit ovat olleet todella mukavia ja ottaneet minut hyvin vastaan. Alusta alkaen on ollut selvää, että apua ja tukea voi kysyä täällä aivan kaikilta ihmisiltä. Kun työtehtävistä on sovittu, saa niitä tehdä hyvin vapaasti. Täällä ei onneksi kohdella ketään ”kesä-Hessuna”, kertoo 23-vuotias Frilund.

Opinnot ovat hänellä jo kalkkiviivoilla ja valmistuminen edessä vuoden loppuun mennessä.

Kanbania töissä ja opiskeluissa

Frilundin kiikarissa on aloittaa lopputyönsä tekeminen Centria-ammattikorkeakouluun jo kesätyön aikana. Kanban-taulukoiden hyödyntämiseen liittyvä lopputyö hyödyttää tässä tilanteessa sekä opiskelijaa että työnantajaa.

"AMK:ssa voisi olla nykyistä enemmän ohjelmointiin liittyvää koulutusta. Nyt tuntui aivan työharjoittelun aluksi, että olin vähän ruosteessa. Onneksi minulle annettiin alussa hyvin aikaa tutustua itselleni uuteen ohjelmistoon ja ohjelmointikieleen. Tämä tuntuu sellaiselta kiinnostavalta hommalta, jota voisin hyvin kuvitella tekeväni työkseni pidemmänkin aikaa", pohtii Frilund.

Maastopyörällä metsään

Pelkkää koodaamista eivät Frilundin neljä kuukautta ole Vitec ALMAssa olleet. Toukokuussa Frilund päätyi työaikana tarttumaan maastopyörän tankoon.

"Meillä oli tyky-päivä, jonka yhteydessä lounasteltiin, kahviteltiin ja saunottiin koko porukan voimin. Iltapäivällä tehtiin myös monen kilometrin maastopyöräreissu, jonka reitti oli monipuolinen ja vaihteleva. Oli mukavaa vaihtelua", kertoo Frilund.

Mökkeilyä ja lopputyön kirjoittamista

Tarkempia kesäsuunnitelmia Vitec ALMAssa työskentelyn lisäksi ei Frilundilla ole tälle kesälle ollut. Kavereiden mökeillä vierailut kiinnostavat.

Nykyinen työsopimukseni jatkuu syyskuun loppuun. Voi olla, että elo-syyskuussa käytän muutaman lomapäivän lopputyön kirjoittamiseen. Se kun ei kuitenkaan aivan itsekseen valmistu.

Teksti: Kai Tarkka / Viestintäpalvelu Taika Oy
Kuva: Casper Frilund