Mukavien ihmisten ja työilmapiirin Vitec ALMA

Vitec ALMAn tuore projektipäällikkö Seppo Jyrinki on aina halunnut hallita asioita teknisesti. Niinpä työpaikka elinkaaren-, omaisuuden- ja tiedonhallitsevan ALMA-ohjelmiston parissa sopi hänelle täydellisesti.

Sähkösuunnittelijan tausta teki Jyringille suunnittelutyön ja siihen liittyvät haasteet sekä mahdollisuudet tutuiksi jo vuosia sitten. Automaatio-AMK -tutkinnon päälle Jyrinki suoritti myöhemmin vielä YAMK-insinöörin tutkinnon. Niinpä sähkö- ja tuotantolaitteiden asennukset ovat vaihtuneet uran edetessä vastuullisempiin tuotanto-, suunnittelu- ja projektipäällikön tehtäviin.

"Varsinkin YMK-tutkinto toi minulle lisää haluja päästä tekemään töitä suunnittelun parissa. Olen työskennellyt teollisuusympäristöissä aikaisemmin ja nyt löytyi työpaikka ja ohjelmisto, jolla voi hallita todella monimutkaisiakin teollisuusprosesseja ja -ympäristöjä."


"Kun aloitin Vitec ALMAssa projektipäällikkönä syyskuun alussa, niin homma tuntui heti oikealta. Etsin elämässäni uusia asioita ja haluan kehittää itseäni. Olen jo oppinut ALMAsta paljon uutta", kertoo Jyrinki.

Jyrinki työskentelee Vitec ALMAn projektitiimissä ja on jo nyt mukana useiden asiakasprojektien toteutuksissa.

ALMAn monipuolisuus yllättää

Ensikosketuksen ALMAan Jyrinki sai jo opiskeluaikana, kun Alman Toni Penttilä kävi vetämässä ammattikorkeakoulussa ohjelmointiin liittyviä kursseja. Myös aikaisemmissa työtehtävissä ALMA on putkahtanut esiin monessa eri yrityksessä ja toiminnossa. Käytännössä Jyrinki ei kuitenkaan ollut ohjelmistoon itse tutustunut ennen työssä aloitustaan.

"Näiden muutamien ensikuukausien aikana olen jatkuvasti saanut yllättyä siitä, kuinka moneen asiaan ALMA taipuu."


"Ohjelmisto on muokattavissa hyvin erilaisille teollisuuden toimialoille sopivaksi. Ei siis mikään ihme, että ALMA on niin laajasti suomalaisen teollisuuden käytössä. Asiakkaita löytyy kaikenkokoisista yrityksistä eri puolilta Suomea", muistuttaa Jyrinki.

Kun ALMAn asiakaskunta on laaja, on Jyringin toimenkuva myös monipuolinen. Vitecin työkulttuuri ja ilmapiiri ovat alusta alkaen tehneet vaikutuksen.

"En ole tällaista kokenut aikaisemmin missään muussa työpaikassa."

Kuntonyrkkeily vie toimistovaivat mennessään

Seppo Jyrinki on kolmen teini-ikäisen yksinhuoltaja, joten kotona Kalajoellakin riittää menoa ja meininkiä. Huollettavien joukkoon kuuluu myös insinöörityyppisesti nimetty Milli-kissa.

"Harrastan pyöräilyä, kuntonyrkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä. Erityisesti kuntonyrkkeilyä täytyy kehua, sillä se on todella kokonaisvaltainen laji. Nyrkkeilypalloa lyödessä ja kavereiden kanssa sparratessa saavat toimistotyöläisen vaivat kyytiä ja kunto kasvaa. Harjoitusten jälkeen eivät niskat tai hartiat enää jumita", hehkuttaa Jyrinki.

Teksti: Kai Tarkka
Kuva: Seppo Jyrinki