Migraatio onnistuu ALMAlla luotettavasti

Migraatio vaatii projektinvetäjältä huolellisuutta ja ohjelmistolta joustavuutta. Vitec ALMAn projektipäällikkö Mika Ylikorpi on aloittanut migraatioiden kanssa työskentelyn tammikuun 2022 alussa.

Migraatio, eli tietojen siirtäminen ohjelmistojen tai ohjelmistoversioiden välillä, on yleensä aika suuri kertaponnistus. Siirrettävät tietomassat ovat tyypillisesti suuria, jolloin virheitä ei saa tulla. Yksittäinen virhe toistuu pahimmillaan koko tietomassassa ja pilaa näin migraation.

ALMAn kohdalla migraatio tapahtuu usein esimerkiksi niin, että asiakkaan vanhan kunnossapitojärjestelmän tiedot siirretään ALMAan. Samaa siirrettävää tietoa – esimerkiksi päivämäärää – voidaan monessa tapauksessa hyödyntää ALMAssa aikaisempaa laajemmin, sillä useat asiakkaamme hyödyntävät ALMAa paljon muuhunkin kuin kunnossapitoon. Kun migraatio tehdään kerralla kunnolla, on tieto varmasti oikeassa muodossaan oikeassa ohjelmistossa ja laajasti kaikkien käyttäjien hyödynnettävissä, kertoo projektipäällikkö Mika Ylikorpi.

Migraation yhteydessä dataa ei pelkästään siirretä, vaan siihen liittyy myös paljon analysointia ja usein myös tiedon jalostamista. Vanhakin data saadaan silloin tehokkaasti hyödynnettyä uudessa ohjelmistoympäristössä.

”ALMAlla voi tehdä melkein mitä vaan”

Mika Ylikorpi on ehtinyt tehdä monenlaista työtä ja työskennellä usean eri yrityksen palveluksessa ennen kuin aloitti nykyisessä tehtävässään lokakuussa 2021. Alunperin Kokkolasta kotoisin oleva Ylikorpi palasi samalla pitkältä kierrokseltaan takaisin kotikaupunkiinsa.

Vitec ALMAssa on todella hyvä yhteishenki ihmisten tehtävistä ja toimenkuvista riippumatta. Olen ollut monissa projekteissa mukana sekä vetäjänä että myös muita auttamassa. Itsekin olen aina apua saanut, kun olen sitä tarvinnut. Kukaan meistä ihmisisitä ei osaa kaikkea. Siksi tiedon ja osaamisen jakaminen on suuri etu meille vitec-almalaisille, mutta vielä enemmän siitä hyötyvät meidän asiakkaamme, muistuttaa Ylikorpi.
ALMAhan on ohjelmisto, jolla voi tehdä melkein mitä vaan. Se on takuulla skaalautuvin ja monipuolisin ohjelmisto, jota itse olen vuosien varrella käyttänyt, jatkaa Ylikorpi.
Odotan innolla, että pääsen myös mukaan asiakkaiden taloushallinnon puolta kehittämään. Siellä on usein vain ”taivas rajana”. Parhaiten asioita oppii, kun niitä tekee asiakkaille ja yhdessä asiakkaiden kanssa. Nämä opit siirtyvät sitten myöhemmin myös ALMAn peruskoodiin.

Erotuomari osaa ohjata ihmisiä

Muun muassa automaatiomekaanikkona, ohjelmistosuunnittelijana, rakennusteollisuuden taloushallinnossa, tilitoimistossa ja konsulttina työskennellyt Ylikorpi palasi viime vuonna Turun ja Vaasan vuosien jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa Kokkolaan. Kun tieto kiinnostavasta avoimesta paikasta Vitec ALMAlla tuli Ylikorven tietoon, ei hakemuksen tekoa tarvinnut pitkään miettiä.

Työt ovat hyvin kiinnostavia, mutta ne tarvitsevat myös vastapainoa. Minun harrastuksiani ovat kuntosalitreenaus sekä erotuomarina toimiminen. Lajeinani ovat jalkapallo, salibandy ja hiukan harvemmin myös jääkiekko. Missään ei luultavasti opi niin paljon ihmisistä ja heidän ohjauksestaan, kuin erotuomarin hommassa, naurahtaa Ylikorpi.

Salilla kulkee ja Ylikorven jalkakyykkyennätys (”RAW”) on tällä hetkellä 300 kg.

Vaimon ja tyttärien mielestä se on jo aivan riittävästi. Mutta jää nyt vielä nähtäväksi…

Teksti: Kai Tarkka
Kuva: Mika Ylikorpi