Kesätyö Vitec ALMAssa: Exceleistä eroon etänä

Excelit eivät ole kovin hyvä paikka säilyttää ja jakaa tietoa. Tämän ovat monet yritykset jo ymmärtäneet. Aatu Salo siirtää asiakkaiden tietoja exceleistä ALMA-ohjelmistoon etänä.

Aika harva meistä on tullut tehneeksi kesätöitä etänä. Kokkolasta Ouluun muuttaneelle Aatu Salolle se on kuitenkin arkipäivää tänä kesänä. Vain noin neljänä päivänä kuukaudessa Salon löytää Vitec ALMAn Kokkolan toimistolta.

Etäkesätyö on sujunut oikein hyvin. Olen koronapakon edessä tottunut opiskelemaan etänä, joten ei tämä mitenkään kovin ihmeellistä ole. Meillä on aika tiivis projektiryhmä, jossa työskentelen. Jatkuvasti olemme yhteyksissä sekä keskenämme että myös asiakkaisiin Teamsin kautta. Fyysiset tapaamiset täydentävät tätä hyvin, kertoo Salo Oulun kotitoimistostaan.

Salon kesätyö alkoi jo toukokuun alkupuolella ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

Asiakaspalvelu toimii

Excel ei ole hyvä paikka säilyttää tietoa silloin, kun tietoa pitää säännöllisesti jakaa ja päivittää. Siitä huolimatta ovat tärkeät tiedot monissa suuremmissakin yrityksissä edelleen yksittäisissä excel-tiedostoissa. Jos tiedoston tekijä ja hallinnoija ei ole tavoitettavissa, ovat tiedot pahimmillaan kaikkien tavoittamattomissa.

Pääsin heti kesätyön aluksi kiinni oikeisiin töihin, eli minut otettiin mukaan projektiin, jossa siirretään asiakkaan tärkeitä tietoja yksittäisistä tiedostoista ALMAan. Pääosa siirrettävistä tiedoista on sähköautomaatioon liittyviä erilaisia kytkentöjä ja niihin liittyviä tietoja. Varsinaisen tiedonsiirtotyön lisäksi olen päässyt mukaan myös asiakaspalavereihin. Se on ollut kiinnostavaa, kertoo Salo.

Aikaisemmin Salo on työskennellyt muun muassa kaupan kassana sekä Olvilla asiakaspalvelutehtävissä.

Asiakassuhteiden hoito ohjelmistoalalla ja Teamsin välityksellä ei yllättäen eroa kovin paljoa entisistä työtehtävistäni.

Kesätöitä, pari reissua ja autonrassaamista

Salo on jo valmis datanomi ja aloittaa syksyllä viimeisen vuotensa tieto- ja viestintätekniikan insinööriopintojen parissa. Vitec ALMAan hän päätyi kesätöihin siten, että oman työhakemuksen lähettämisen sijaan hänet pyydettiin töihin. Tuttava tiesi, että Salo etsii kesätöitä ohjelmistoalalta ja myös sen, että niitä olisi Vitec ALMAssa tarjolla.

Kesätöiden lisäksi suunnitelmissani on tehdä kesän aikana muutama reissu, jos aikaa vain löytyy. Helsingissä olisi tarkoitus käydä kaveriporukan kanssa joku viikonloppu. Ja Britanniassakin käyminen on ollut alustavasti suunnitelmissa, sanoo Salo.

Muuten Salon vapaa-aika kuluu kesällä kavereiden kanssa ja omaa vuosimallin 2007 BMW E92 325 -mallista autoa entistä ehommaksi värkätessä.

Teksti: Kai Tarkka / Viestintäpalvelu Taika Oy
Kuva: Aatu Salo