Kesätöissä Vitec ALMAssa: "Tämä on haluttu kesäduunipaikka"

Vitec ALMA tarjoaa säännöllisesti harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille. Jotkut kesäduunareista ovat olleet töissä jo aikaisemminkin, joillekin tämä kesä on vasta ensimmäinen. Parhaimmillaan kesätyö voi tunnetusti johtaa myös pidempään uraan Vitec ALMAlla.

Juho Karhunen (kuvassa keskellä) on Vitec ALMAn tämän vuoden kesäduunareista virkaiältään vanhin. Hän on työskennellyt ALMAn parissa myös kahtena edeltävänä kesänä. Tampereen Yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Karhunen on tämän kesän tuotekehityksen puolella töissä. Odotettavissa on mielenkiintoinen kesä.

Olen nyt kolmatta kesää Vitec ALMAlla töissä, joten paikka ja työkaverit ovat jo tuttuja. Työympäristö on hyvä ja hommat mielenkiintoisia. Tulevaisuuteni kannalta tuotekehityksen puolelle pääseminen on iso asia, sillä työkokemusta ison ohjelmiston kanssa minulla ei vielä aiemmin ollut. Myös softayrityksen työskentelytapojen oppiminen on tulevaisuuden kannalta tärkeää, kertoo Karhunen.

Varsinaista lomaa ei Karhusella tänä kesänä ole, mutta onneksi on kesämökki, jossa voi käydä viikonloppuisin. Myös lyhyt pohjoisenreissu matkailuautolla kuuluu Karhusen ja hänen tyttöystävänsä kesäsuunnitelmiin.

Kesäharjoittelupaikka on tärkeä tulevaisuuden kannalta

Ari Saarinen (kuvassa vasemmalla) on tietotekniikka-alan opiskelija, joka aloittaa syksyllä kolmannen vuotensa tietotekniikkainsinöörin opintojen parissa. Hän etsiskeli keväällä harjoittelupaikkoja omalta alaltaan ja sellainen löytyi Kokkolasta koko kesäksi. Vitec ALMA ei ole Saariselle entuudestaan tuttu, mutta kesän jälkeen tilanne on toinen.

Tämän kesän tulen näillä näkymin työskentelemään ALMAn käyttöönoton parissa. Oma kiinnostukseni on tähän saakka ollut enimmäkseen koodi- ja rautapuolella, mutta aika ja kesä näyttää, tuleeko siihen muutosta, pohdiskelee Saarinen.
Harjoittelupaikka on siksikin tärkeä, että saan näin yhden opintojeni harjoittelujakson omalta alalta opintoihini täytettyä. Ehkä saan tätä kautta myös kenkäni ALMAn ja myös Vitec-konsernin ovien väliin, jatkaa Saarinen.

Kesälomaa ei Saarisellakaan ole, mutta koronakurimuksen jälkeen toiveena olisi, että ainakin jollekin keikalle tai festarille pääsisi tänä kesänä käymään.

Uusien asioiden oppimista työuraa varten

Teemu Urpilainen (kuvassa oikealla) on työskennellyt aikaisemmin prosessinhoitajana Kokkolassa sijaitsevilla teollisuuslaitoksilla. Niissä töissä hänelle selvisi, että ALMA on juuri sellainen ohjelmisto, jolla teollisuusympäristön haasteita voidaan ratkoa.

Työtehtäviini kuuluu ensi kesän aikana ALMA-ohjelmiston käyttöönotto- ja kunnossapitotöitä, eli asiakkaiden ohjelmistojen konfigurointia. Erityisen paljon odotan tehtäviä, joissa pääsen tekemisiin uusien ihmisten kanssa ja joissa pääsen oppimaan uusia asioita tulevaa uraani varten, kertoo Urpilainen.

Harjoittelupaikan saanti merkitsee Urpilaiselle paljon. Tämä on hänen ensimmäinen harjoittelupaikkansa tietotekniikka-alalla.

Harjoittelu luo pohjaa kaikelle sille, mitä tulevaisuudessa tulen tekemään. Vitec ALMA on kokenut toimija alalla ja tulee varmasti tarjoamaan loistavat puitteet kehittyä alan ammattilaiseksi. Siksi odotankin tulevalta kesältä paljon, sanoo Urpilainen.

Muiden harjoittelijoiden lailla myös hän on töissä elokuuhun saakka. Jos vain mahdollista, niin vaellusreissun Lappiin Urpilainen haluaisi vielä tehdä ennen syksyn opiskelukiireiden alkua.

Teksti: Kai Tarkka
Kuva: Juho Karjunen