Juha Nissilä ALMA-päivillä: ”Investoi tiedonhallintaan systemaattisesti”

Hyvää omaisuuden- ja tiedonhallintaa on, että panostaa siihen jatkuvasti. ALMA-päivillä 2019 niin asiakasesimerkeissä kuin keynotepuheenvuoroissa tämä sanoma oli selvä. Samaa toteuttaa ALMA itsekin omassa palveluiden kehitystyössään. Myös yrityksen kasvusuunta on yhä vain ylöspäin.

ALMA-päivät vuosikertaa 28. pidettiin Kokkolassa syyskuun alussa. Paikalle oli ilmoittautunut 80 henkeä: väkimäärä näkyikin innokkaana keskusteluna tauoilla ja lisäkysymyksinä esiintyjille. Mukana oli niin vanhoja kuin uusia asiakkaita.

Toimitusjohtaja Juha Nissilä totesi avauspuheenvuorossaan, että omaisuudehallinnan ja tiedonhallinnan ratkaisut kiinnostavat vuosi vuodelta erilaisia organisaatioita yhä enemmän.

”Kehitämme ratkaisujamme tiedonhallinnan aallonharjalla ja asiakkaamme ovat vahvasti mukana tässä työssä. Heiltä saatu palaute mahdollistaa kehittämisen. Yritykset haluavat seurata entistä reaaliaikaisemmin, mitä ja missä heillä tapahtuu, jotta asioihin voidaan reagoida nopeasti. ALMA:n ratkaisut ovat vertikaaleja, joten niitä voidaan käyttää yritysten toiminnoissa läpi organisaation. Eri osastoilla voidaan hyödyntää samaa dataa, jolloin ennustaminen helpottuu ja kokonaisvaltainen ymmärrys paranee. Myös tietoturva nousee yhä enemmän esiin", hän kertoi.

Nissilä on iloinen siitä, että yrityksissä tiedostetaan datan merkitys ja sitoudutaan tiedonhallinnan investointeihin.

”Olennaista on, että järjestelmissä oleva datasisältö palvelee yritystä. Samoin kuin se, että data ei ole hajallaan siellä täällä, jolloin sitä on haastavaa hallita ja seurata. Tai että dataan eivät pääse käsiksi ne, jotka sitä tarvitsevat. Hyvä omaisuudenhallinta ja tiedonhallinta vaativat systemaattisuutta ja jatkuvaa panostamista. Ennen kaikkea väärä data pitää saada pois, sillä se tuo lisäkustannuksia, poikkeustilanteita ja ylimääräistä selvitystyötä.”

Asiakaskokemus luupissa – niin strategisesti kuin arjen työssä

ALMA:lla on Juha Nissilän johdolla ja yhdessä henkilöstön kanssa panostettu parin viime vuoden aikana vahvasti niin palveluiden kuin sisäisten prosessien kehittämiseen. Kesällä ALMA päivitti strategiaansa.

”Vahva johtotähti tekemisessä on asiakaskokemus, johon olemme kiinnittäneet erityisestä huomiota. Asiakaskokemus on yksi strateginen painopisteeemme. Se näkyy niin ALMA-järjestelmän käytettävyydessä kuin uuden palveluorganisaatiomme toiminnassa.”

Tällä Nissilä viittaa palvelukeskukseen ja palvelusopimuksiin, jotka ALMA on ottanut käyttöönsä tänä vuonna uusille asiakkailleen. Jo asiakkaina oleville palvelukeskus ja palvelusopimukset tulevat vuoden loppuun mennessä.

”Moni on kysynyt, onko palvelukeskuksen toiminta ulkoistettu. Ei, ei se ole. Oma porukkamme pitää sitä yllä. Tällä on merkitystä niin henkilöstömme ammattitaidon vahvistamiseen kuin asiakkuuksien luottamuksellisten suhteiden hoidossa”, Juha Nissilä kertoo.

 

Tiesitkö, että...

  • ALMAn suunta kasvuyrityksenä on ollut nousujohteinen jo kolme viime vuotta. Kesällä yritys nappasi nimiinsä sekä ”Menestyjät 2019” että ”Kasvuyritys 2019” -sertifikaatit
  • ALMA on yksi ”Suomen vahvimmat 2019” -yrityksistä ja sillä on korkein luottoluokitus AAA
  • ALMAn liikevaihto ja tulos kasvoivat viime vuonna noin 15 %
  • ALMAn kehityspanokset liikevahdosta ovat noin 10 %
  • Tänä vuonna ALMA-verkostoon ovat liittyneet uusina asiakkaina muun muassa Agnico Eagle, Kainuun voima, Pouttu, Tracegrow, Gold&Green, Loiste sekä Lounavoima