Dokumentit hallintaan SaaS-palveluna

Dokumentit ja niiden hallinta ovat tärkeä osa nykyistä työelämää. Tavalla tai toisella meidän kaikkien on dokumenttienhallinta osattava. Vitec ALMAn tuoreen projekti-insinööri Matti Häivälän mukaan SaaS-ratkaisu helpottaa monen muun asian lisäksi myös dokumenttien hallintaa.

Muun muassa tuotannonsuunnittelijana ja myynti-insinöörinä aiemmin työskennellyt Matti Häivälä huomasi viime vuoden loppupuolella Vitec ALMAn työpaikkailmoituksen. Projekti-insinöörille oli Kokkolassa tarvetta. Ilmoituksessa mainitut asiat natsasivat täydellisesti Häivälän omien tulevaisuuden suunnitelmien kanssa. Niinpä hän lähetti työpaikkahakemuksen matkaan. Uudessa tehtävässään hän aloitti tammikuun 2022 lopussa.

ALMA vaikuttaa todella laajalta ja monipuoliselta ohjelmalta. Tällä lyhyellä reilun kuukauden kokemuksella löydän joka päivä uusia asioita, jotka tukevat tätä mielikuvaa. Alman saa myös SaaS-palveluna, mikä varmasti on monelle asiakkaalle hyvä asia. Ei tarvitse miettiä omaa IT:tä tai laitehankintoja. Tiedot eivät katoa omien laitteiden mahdollisesti hajotessa, kun tiedostot pysyvät turvallisesti tallessa pilvessä. Isona plussana on tietysti myös se, että järjestelmän käyttöönottokin on SaaSina asiakkaalle helpompaa, huomauttaa Häivälä.

Koronasta ja etätöistä huolimatta perehdytys uuteen tehtävään on Häivälän mukaan sujunut hyvin. Teams on toiminut yhteydenpidossa ja jonkin verran uusia työkavereita Häivälä on tavannut myös toimistolla.

Projektit ovat hyvä tapa tehdä töitä

Kokkolan Centriasta aikanaan tietotekniikkainsinööriksi valmistunut Häivälä on aina pitänyt projektimaisesta työnteosta. Projekteilla kun on alkupisteensä, mutta ne myös päättyvät aikanaan. Kun edellisen projektin on saanut vietyä kunnialla maaliin saakka, on jo mukava aloittaa seuraava kokonaisuus.

Olen toistaiseksi tutustunut parhaiten ALMAn dokumenttienhallintaominaisuuksiin. Ne ovat todella hyvät. Dokumentit saadaan monipuolisesti linkitettyä, jolloin niissä olevat tiedot ovat helposti löydettävissä. Muutamissa asiakaspalavereissa olen myös ollut jo mukana. Niiden jälkeen olemme työkavereiden kanssa ratkoneet yhdessä asiakkaiden haasteita. Joka päivä oppii uutta, kertoo Häivälä.

Kaksikielisenä kokkolalaisena Häivälä voi hoitaa Vitec ALMAn asiakaskontakteja myös ruotsiksi.

Liikkumista omilla ja lasten ehdoilla

Ohjelmistotyössä tulee helposti istuttua pitkiä aikoja. Siksi Matti Häiväläkin liikkuu vapaa-ajallaan runsaasti. Juokseminen, hiihtäminen, pyöräily, kuntosali ja padel ovat hänen harrastuksiaan.

Kun perheessä on kolme pientä lasta, ei vapaa-ajan ongelmia juurikaan ole. Arki pyörii aika lailla lasten ja heidän tekemistensä ympärillä.

Teksti: Kai Tarkka / Viestintäpalvelu Taika Oy
Kuva: Matti Häivälä