Aito me-henki hurmasi uuden projekti-insinöörin Vitec ALMAlla

Sähkövoimatekniikkaan erikoistunut sähköinsinööri (AMK) Monica Kolppanen on miesvaltaisella alalla törmännyt monenlaiseen. Vitec ALMAlla hän tuntee tulleensa kuin kotiin. Työyhteisössä tuetaan toinen toistaan, yrityksen arvot ovat kohdillaan ja työ mielenkiintoista.

Työpäivän päätteeksi Kolppanen rentoutuu piha- ja puutarhatöiden parissa, lasten kanssa luonnossa retkeillen tai lukemalla.

Monica Kolppanen tunnustaa olevansa tarkka, jopa pikkutarkka. Häntä eivät myöskään haittaa rutiinit. Uudessa projekti-insinöörin pestissään Vitec ALMAlla hän nauttii niin tarkkuutta kuin toistoa vaativista tehtävistään piirikaavioiden, mallintamisen ja tietojen siirron äärellä.

”Niissä yhdistyy luontainen vahvuuteni ”löydä virhe”-tyyppisiin sekä ongelmanratkaisua vaativiin töihin, rutiineja unohtamatta. Samoin työn projektinomaisuus on mielestäni positiivinen asia. Se lisää työn mielekkyyttä vaihtuvien asiakkaiden sekä uskomattoman monipuolisen ALMA-järjestelmän oppimisen myötä”, hän iloitsee.

ALMA-järjestelmä haltuun

Kesäinen rekrytointi-ilmoitus kolahti Kolppaselle heti. Tutustuttuaan Vitec ALMAan tarkemmin kiinnostus yritystä ja tehtävää kohtaan vain kasvoi.

Yrityksen vankka osaaminen käyttöönotossa sekä teollisuuden kunnossapitotehtävissä tarjoaa erinomaisen tietoperustan, jolle voin rakentaa myös omaa asiantuntijuuttani.

Projekti-insinöörinä Monica Kolppanen haluaa oppia tuntemaan ja tietämään ALMAn yksityiskohtaisesti. Pohjakoulutukseltaan hän on sähköasentaja, ja valmistunut myös sähköinsinööriksi Vaasassa 2011.  Työkokemusta hänellä on kertynyt monenlaisista organisaatioista ja tehtävistä niin sähkö- kuin kiinteistöpuolelta.

”Organisaatioilla on usein käytössään lukuisia sovelluksia ja erilaisia tietojärjestelmiä. ALMA tarjoaa monimutkaisiin tietosaarekkeisiin yhden integroidun järjestelmän, joka kattaa sisäänsä kaiken tarvittavan”, Kolppanen innostuu kertomaan.

Hyvä ME-henki ihastuttaa joka päivä

Kolppanen on almalaisuudestaan tyytyväinen: "Meillä on todella hyvä henki. Monessa yrityksessä sanotaan näin, mutta totuus voi olla jotain muuta. Vitec ALMAlla olen kokenut, että olen ollut aidosti osa porukkaa alusta alkaen. Meillä kaikilta voi kysyä asioista, eikä täällä tuijoteta titteleihin. Yhdessä puhallamme yhteiseen hiileen asiakkaan hyväksi."

Elokuussa taloon tullut Kolppanen osallistui heti tuoreeltaan myös ensimmäisille ALMA-päivilleen syyskuussa. Siellä asiakkaiden kanssa jutellessaan hän kysyi, miten ALMAn fiilis välittyy heille. Kävi selväksi, että hyvä tiimihenki heijastuu kyllä myös asiakkaille.

Kolppanen arvostaa sitä, miten yrityksessä panostetaan työhyvinvointiin ja työyhteisöön. Myös etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Hän kokee työhakemuksessa kirjoittamiensa toiveiden kohdanneen todellisuuden.

”Sisäisessä kyselyssä kysyttiin hiljattain tuntemuksia siitä, onko oma työ sopivaa. Tähän oli helppo vastata. Juuri nyt teen tehtäviä, joissa minulla on osaamista ja motivaatiota, mutta myös kehittymismahdollisuus. Työn kuormitus on sopiva ja tehtävät mukavan haastavia. Mielenkiinto ja ilo pysyvät yllä, kun on riittävän haastava työ – sen hyvän työilmapiirin lisäksi.”


Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Monica Kolppasen oma albumi