Rekrytointi: Laivanrakentajasta ja hammasteknikosta IT-tuki-insinööriksi

Tie IT-tuki-insinööriksi ei ole välttämättä luotisuora. Patrik Broman aloitti uransa veneenrakentajana, jatkoi hammasteknikkona ja on nyt päätynyt informaatioteknologiaopintojen kautta Vitec ALMAn tukitiimiin.

Patrik Broman - Vitec ALMA Oy

Vitec ALMAn Kokkolan toimistolla toukokuussa 2023 aloittanut Broman haki keväällä itselleen kesätyöpaikkaa. Sitä hän ei kuitenkaan saanut, vaan päätyi työpaikkahaastattelun jälkeen kokopäivätoimiseksi IT-tuki-insinööriksi ALMAn asiakastukitiimiin.

”Vitec ALMA on toiminut Kokkolassa jo pitkään, joten se oli aika luonteva paikka etsiä töitä. Ensimmäiset neljä kuukautta ovat olleet hyvin kiinnostavia ja opettavaisia. Jokainen työpäivä on erilainen, mikä on mukavaa, koska pidän vaihtelusta”, kertoo Broman.

”Aion syksyllä jatkaa informaatioteknologiaopintojani Kokkolan yliopistokeskus Chydeniassa töiden ohessa. Vitec ALMAssa on hyvät mahdollisuudet etätöihin ja Chydeniassa etäopiskeluihin, joten työt ja opiskelut on siksi mahdollista yhdistää toisiinsa.”

Yksin ei tarvitse uusia asioita ihmetellä

Veneenrakentajan tutkinto vei Bromanin neljäksi vuodeksi vesillä liikkumisen pariin. Se ei kuitenkaan ollut pidemmän päälle hänen alansa. Kun vaimo oli saanut opiskelupaikan Uumajasta, päätyi Broman hänen perässään Ruotsiin ja kouluttautui siellä hammasteknikoksi. Digitalisaatio ja 3D-mallinnus olivat jo silloin tulleet vahvasti mukaan hammasteknologiaan. Korona-aikaan Broman palasi Ruotsista Kokkolaan. Digitalisaatiosta kiinnostuneena hän päätyi opiskelemaan informaatioteknologiaa.

”Tukipyyntöjä voi meille saapua melkein aiheesta kuin aiheesta. Osa on sisäisiä, osa ulkoisia. Tukitiimissä ratkomme kysymyksiä ja tehtäviä yhdessä, mikä on tehnyt työssä aloittamisen mukavaksi. Yksin ei ole ollut pakko asioita pohtia."

ALMA on joustava ja monipuolinen järjestelmä, joten opeteltavaa on ollut paljon. Perehdytys on ollut perusteellista ja työssä oppii joka päivä lisää.
Patrik Broman

Rakennustöitä ja pianon soittoa

Kokkolassa syntynyt Broman on päättänyt jäädä ainakin joksikin aikaa kotiseudulleen. Hän on yhdessä vaimonsa kanssa rakennuttanut kaupunkiin omakotitalon, jonka ansiosta vasara pysyy Bromanin kädessä erittäin hyvin. Rakennustöiden lisäksi hän mainitsee harrastuksekseen myös pianon soiton.

”Ruotsissa asumisen jälkeen meille jäi vaimon kanssa mieleen pyörimään ajatus, että joku päivä voisi vielä muuttaa takaisin Ruotsiin. Ehkä tällä kertaa kuitenkin jonnekin Uumajaa etelämmäksi. Vitec ALMAssa etätyöskentely onnistuu hyvin, joten voisin varmastikin jatkaa ALMAn kehittämisen parissa myös sieltä käsin.”