ALMA-päivät 2023: Tietoturvaa ja tulevaisuutta

ALMA-päivät keräsivät jälleen yli 70 ALMA-käyttäjää Kokkolaan. Päivillä keskusteltiin hyvässä seurassa muun muassa tietoturvasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista.

ALMA-päivät järjestettiin Kokkolan keskustassa Tullipakkahuoneella 14. - 15.9.2023. Paikalle saapui lähes 80 ALMAn käyttäjää seuraamaan asiantuntijoiden ja asiakkaiden esityksiä sekä keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksiaan.

Päivät lähtivät liikkeelle yhteisellä lounaalla, jonka jälkeen Vitec ALMAn Juha Nissilä avasi tämän vuoden tilaisuuden. Helenin Janne Piispanen jatkoi ohjelmaa kertomalla yrityksen hiilineutraalisuusmatkasta ja ALMAn roolista sen toteuttamisessa. Kemira Chemicals Oy:n Mikko Prusi avasi puolestaan kemiantehtaan kehityshanketta, jossa ALMAlla on ollut tärkeä rooli.

Päivien keynote-esiintyjä oli Mikko Hyppönen, joka kertoi tuttuun ja vaikuttavaan tyyliinsä, minkälaisiin tietoturva-asioihin ja -uhkiin meidän on syytä valmistautua tulevaisuuden jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Syitä on monia ja uusia uhkia ilmaantuu jatkuvasti.

Keliber Oy:n Manu Myllymäki jatkoi päivää kertomalla yrityksen litium-hankkeesta ja sen siirtymisestä käytännön rakennusvaiheeseen ALMA-järjestelmän tukemana.

Torstain virallisen ohjelman päättivät Vitec ALMAn Toni Penttilä, Kimmo Hollanti ja Risto Korpi, jotka esittelivät ALMA-ohjelmiston uusia ominaisuuksia ja tuotteita sekä kertoivat ohjelmiston tuotekehityksen käytännöistä ja periaatteista.

ALMAn ystävät ja kylänhenkilöt jatkoivat virallisen ohjelman jälkeen päivää vielä illallisella ja risteilyllä Jenny-laivalla.

Käyttäjäfoorumia ja ALMAn uusia ominaisuuksia

Perjantaiaamuna ohjelma jatkui hotelli Kaarlen kahdessa eri kokoushuoneessa. Neristan-huoneessa kokoontui ALMAn käyttäjäfoorumi, jossa esiteltiin monia ohjelmistoon liittyviä käytännön vinkkejä sekä jaettiin hyviä käytäntöjä osallistujien kesken.

Vitec ALMAn Janne Mäkinen esitteli puolestaan kokoushuone Majakassa uutta hiljattain käyttöön otettua projektimallia ja sen monia ominaisuuksia. Vitec ALMAn Toni Penttilä jatkoi kertomalla tiedolla ohjaamisesta ja digitaalisesta tehdasmallista. Sen avulla saadaan keskitetyn ja integroidun rakenteellisen sähköisen tiedon monet hyödyt ja mahdollisuudet käyttöön teollisuuslaitoksissa.

Lounaan jälkeen ALMA-päiville osallistuneet suuntasivat kotejaan kohti sekä lounasta että päivien runsasta antia sulatellen.